Skip to main content

Ha suli vagy egyetem mellett szeretnél dolgozni, de úgy érzed, hogy az állandó munka nem igazán fér bele az életedbe, akkor egy diákmunka a lehető legjobb választás számodra.

Ma már rengeteg lehetőség kínálkozik a diákok számára: tanulmányokhoz igazítható rövidtávú, rugalmas munkaidejű gyakornoki vagy akár csak alkalmi jellegű munkalehetőségek is.

Diákmunkát pedig legegyszerűbben diákszövetkezeten keresztül tudsz vállalni.

A diákszövetkezetek olyan szervezetek vagy szövetségek, amelyek a diákok érdekeinek képviseletére és támogatására koncentrálnak, segítséget nyújtanak a munkavállalásban, és az ehhez szükséges adminisztrációs terheket is leveszik a diákok válláról, úgy mint a bérszámfejtési és adózási szolgáltatások

Két fiatal, akiknek pénz esőt hoz diákszövetkezeten keresztül dolgozni

Azt azonban sok diák nem tudja, hogy milyen egyéb előnyökre számíthat, ha diákszövetkezeten keresztül dolgozik.

  • Rengeteg munkalehetőség

A diákszövetkezetek számos munkalehetőséget kínálnak, legyen szó fizikai, adminisztratív vagy akár alkalmi jellegű munkáról. Szinte minden területen van lehetőséged tapasztalatot szerezni diákként, és Quantum a diákszövetkezeten keresztül biztosan rátalálsz az igényeidnek megfelelő állásra.

  • Rugalmasság és gyors ügyintézés

A diákszövetkezetek számos előnyös lehetőséget nyújtanak: rengeteg rugalmas időbeosztású munkát találhatsz!

Választhatsz hétvégi, délutáni, vagy a csak néhány órás műszakok közül. Emellett pedig az ügyintézésük is rendkívül gördülékenyen megy, hiszen a diákigényekre szakosodtak.

A Quantum digitális szövetkezetnél akár percek alatt bonyolítjuk le az összes szükséges adminisztrációt, ráadásul mindezt online.

A szerződéskötéstől a munkaidő vezetésen át egészen az elszámolásig minden automatizáltan működik. Nem kell bajlódnod a papírmunkával sem a regisztráció, sem a jelentkezés, és még csak a munkaóra nyilvántartás kapcsán sem.

  • Teljes adómentesség

A diákszövetkezetek nem csak rengeteg munkalehetőséget, rugalmasságot és gyors ügyintézést, de teljes adómentességet is garantálnak a diákok számára.

Ez a legjelentősebb előnye a diákszövetkezeteken keresztül végzett munkának, hiszen nincs többé bonyolult adóbevallás, és a bruttó és nettó fizetés közötti különbséget sem kell érzékelned.

Tehát, ha a suli mellett szeretnél dolgozni, akár csak alkalmanként, vagy rendszeresen, és mindezt egy rugalmas, gyors rendszerben, akkor mindenképp diákszövetkezeteken keresztül érdemes keresned!

Maradjon a zsebedben, amit megkerestél! 💰

Ez azt jelenti, hogy 15%-kal kevesebbet adóznak, mint a többi dolgozó. Azonban a rendes munkaviszonyban alkalmazott fiataloknak így is fizetniük kell 18,5% járulékot, még az szja-mentességgel együtt is.

De most jön a jó hír!

Azoknak a diákoknak, akik diákszövetkezeten keresztül dolgoznak, ezt a 18,5%-os járulékot sem vonják le a bérükből. Igen, jól olvastad, semennyit!

Részletek: https://qdiak.hu/blog/mitol-ilyen-alacsony-a-dijazasunk/

Teljes adómentesség miatt több pénz marad a diákok zsebében

Ez azt jelenti, hogy a bérük bruttó és nettó összege gyakorlatilag megegyezik. Egy forint sem veszik el, minden megkeresett forint a zsebedben marad.

Összegezve, ha minél többet szeretnéd megőrizni a megkeresett pénzedből, és minél kevesebbet szeretnél foglalkozni az adóbevallással, akkor bátran keress egy diákszövetkezetet és egy rugalmas diákmunkát!

De miért nem kell adózni diákmunkásként?

A diákszövetkezeten keresztül dolgozó diákok foglalkoztatása valójában egy különleges esetnek számít jogi értelemben.

Ez azt jelenti, hogy a munkaviszonytól eltérően rájuk más szabályok vonatkoznak. Tehát nem úgy tekintenek rá, mint a hagyományos munkaviszonyokra, és ez valójában jó hír számotokra!

Hiszen így a munkavállalókat és munkáltatókat terhelő adókat és járulékokat nem kell kifizetni, ami azt jelenti, hogy a megkeresett pénzed nagyobb része marad a zsebedben.

De ne gondold, hogy ez a szabályozás azt is jelenti, hogy a diákok számára nem garantálnak bizonyos munkavédelmi és pénzügyi előírásokat. A dolgozó diákok számára még így is kötelező biztosítani a minimálbért, a garantált bérminimumot, valamint a munkaközi szünetet és pihenőidőt.

Tehát a jog szemében mintha “különleges” státuszt élveznél, de azért minden garantálva van, amire jogosult vagy.

Ha pedig bármilyen kérdésed merülne fel ezzel kapcsolatban, vagy érdekelnek a részletek, bátran keress meg minket!

Egy rendszer, ahol mindenki nyer!

Bizony, hihetetlennek tűnhet, de ez egy olyan rendszer, ahol valójában mindenki jól jár. A diákoknak több pénzük marad, a munkaadóknak pedig kevesebb terhet okoz a foglalkoztatás.

A diákszövetkezeten keresztül történő foglalkoztatás nem csak a diákok számára remek lehetőség, hanem a munkaadók számára is. Míg a diákok több pénzt tudnak megtartani a munkájukért cserébe (ez már önmagában nagyszerű), addig a munkaadóknak sem kell szociális hozzájárulási adót fizetniük.

Ez pedig megkönnyíti számukra a munkaerő foglalkoztatását, és kevesebb adminisztrációs terhet ró rájuk. Így jobban tudnak összpontosítani arra, ami igazán fontos: a cégük fejlesztésére és növekedésére.

A diákszövetkezetek abból a szempontból hasznosak a rendszerben, mivel segítenek összekapcsolni a diákokat a munkaadókkal, és biztosítják a hozzájuk tartozó adminisztratív feladatok elvégzését. Ezért pedig mindössze közvetítői díjban részesülnek.

De a rendszer előnyei nem csak pénzügyi jellegűek. Átlátható, gyors és kényelmes ügyintézést, valamint problémamegoldást is biztosítanak mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára. Tehát az egész folyamat gördülékeny, stresszmentes és hatékony.

Összegezve: kényelmesebb, rugalmasabb, gyorsabb és még több pénzt is kínál ez a foglalkoztatási forma.

Ha kérdéseid lennének vagy további információkat szeretnél megtudni, ne habozz megkeresni bennünket!

Bátran csatlakozz még ma Magyarország leggyorsabban növekvő diákszövetkezetéhez, a Quantumhoz és élvezd ki te is az előnyöket!

Aktuális diákmunkáinkat itt találod!

Leave a Reply