Skip to main content

Ha a suli vagy egyetem mellett nincs időd munkalehetőségek után nézelődni, és egyébként sem férne bele az idődbe egy állandó munka, akkor a diákszövetkezeteket neked találták ki. Azt azonban sok diák nem tudja, hogy milyen egyéb pozitívumokra számíthatnak, ha iskolaszövetkezeten keresztül kezdenek dolgozni.

A diákszövetkezetek nem csak rengeteg munkalehetőséget, rugalmasságot és gyors ügyintézést, de teljes adómentességet is garantálnak a diákok számára.

Felirat: 18.5%-al magasabb fizetés

Maradjon a zsebedben, amit megkerestél

Az iskolaszövetkezeteken keresztüli munkavégzés a lehető legjobb választás a diákok számára adózási szempontból is. Jelenleg Magyarországon a 25 év alattiak szja-mentességet élveznek, tehát 15%-kal kevesebbet adóznak, azonban a rendes munkaviszonyban alkalmazott fiataloknak még így is fizetniük kell 18,5% járulékot. A diákszövetkezeten keresztül dolgozó tanulóknak ezt a járulékot sem vonják le a bérükből, így a bruttó fizetés szinte teljesen megegyezik a nettóval.

Miért nem kell adózni, ha valójában dolgozom?

A diákok szövetkezeten keresztüli foglalkoztatása egy különleges esetet generál. Nem munkaviszonyként tekint rá a jog, így a munkavállalókat és munkáltatókat terhelő adókat és járulékokat nem kell kifizetni. A dolgozó diákok számára azonban így is kötelező biztosítani a minimálbért, a garantált bérminimumot, valamint munkaközi szünetet és pihenőidőt.

Egy rendszer, ahol mindenki jól jár

A diákoknak több pénzük marad, a munkaadóknak sem kell szociális hozzájárulási adót fizetniük, a diákszövetkezetek pedig közvetítői díjban részesülnek. Azonban nem csak pénzügyi előnyei vannak: átlátható, gyors és kényelmes ügyintézést, valamint problémamegoldást is biztosítanak mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára.

Összegezve tehát kényelmesebb, rugalmasabb, gyorsabb és még több pénzt is kínál ez a foglalkoztatási forma. Csatlakozz még ma Magyarország leggyorsabban növekvő diákszövetkezetéhez és élvezd ki te is az előnyöket!

Leave a Reply