Skip to main content

Az informatika világa egy nagyon sokszínű, változatos és jövedelmező ágazat. Ezen a gyorsan fejlődő területen rengeteg lehetőséget és kiemelkedően jól fizető állást találhatsz.

Miért válassz fejlesztő vagy tesztelő diákmunkát?

Ha érdekel az informatika világa és szeretnél igazán értékes tapasztalatra szert tenni amellett, hogy egy jól fizető munkát keresel, a fejlesztő diákmunkák között kell keresned.

Némelyik informatikai munka nem is igényel semmiféle programozási ismeretet. Bár mindenképp előnyödre válik, ha éppen IT területen is folytatsz tanulmányokat, nemcsak egyetemi kurzusokkal válhatsz jó szakemberré ezen a területen.

Nagyon sok webfejlesztéssel foglalkozó szakember gyakorlat útján, önképzéssel sajátítja el a szükséges tudást.

Diák fejlesztő diákmunkát végez monitorok előtt

Mire van szükséged, hogy fejlesztő diákmunkás lehess?

Első körben nagyon fontos az angol nyelvtudás, hiszen az összes online elérhető tanulási forrás és információ angol nyelven érhető el.

Ezen kívül érdemes a munkakezdés előtt már ismerned néhány technológiát, azonban ezek megismeréséhez nyugodtan használhatod a Google-t, ahol minden oktatási anyagot megtalálsz, amire szükséged lehet a sikeres fejlesztő diákmunka karrierhez.

A Codeforces illetve a HackerRank két olyan oldal, ahol ingyenesen tudod fejleszteni a tudásodat és megismerkedhetsz új programozási nyelvekkel illetve érdekes gyakorlófeladatokat találsz.

Az alapvető programozási nyelvek ismeretével már nyert ügyed van. Ezek például a HTML, CSS, Java, JavaScript, C++, PHP, Python és Ruby, attól függően, milyen programot szeretnél fejleszteni.

Milyen előnyei vannak egy fejlesztő diákmunkának?

Nem vagy időhöz és helyhez kötve

A hagyományos irodai konvencióktól, vagyis a naponta való irodalátogatástól és a 8-tól 4-ig tartó munkaidőtől való eltérés forradalma leghamarabb a számítástechnikai cégeknél indult el.

Ezen a területen hamar rájöttek, hogy egy rugalmas munkarenddel sokkal produktívabbak lehetnek az emberek, főleg egy ilyen magas koncentrációt igénylő munkakörben.

Mára már az informatikusként, programozóként, fejlesztőként dolgozó alkalmazottak szinte minden cégnél akkor és onnan dolgozhatnak, amikor és ahonnan akarnak: a nappalijuk kanapéjáról, a világ bármely részén egy kávézóból, vagy épp zöld környezetből, a természetben egy parkból.

Az IT-állások egyik legnagyobb előnye tehát az, hogy nem egy asztalhoz láncolva kell végezned a munkád.

Ebben is kiélheted a kreativitásod

Sokan azt hiszik, ha IT területen akarsz dolgozni, fel kell adnod a kreatív oldalad. Ez egyáltalán nem így van, sőt! Ez az iparága rengeteg kihívást jelent, amelyek megoldása nagyfokú kreativitást igényel.

A megszokottól való eltérés, az új ötletek és innovációk lenyűgözik az embereket. Szóval, ha feltörekvő IT szakember vagy, aki szereti a kreatív dolgokat, ne hagyd, hogy bárki elhitesse veled, hogy nem működik a kettő egyszerre.

Dolgozhatsz csapatban

Bármennyire is elterjedtek azok a tévhitek, hogy a fejlesztők magányos farkasként, általában egyedül dolgoznak, ma már minden területen a csapatmunka, az együttműködés, a több fős projektek válnak egyre gyakoribbá.

A „több szem többet lát” alapon szervezett, egy probléma több oldalról való megközelítése a legjobb munkastratégia. Még ha távolról is dolgozol, a munkatársakkal vagy az ügyfelekkel való kapcsolattartás elengedhetetlen ezeknél a munkáknál.

Van informatikai affinitásod és felkeltette az érdeklődésed ez a terület?

Érdekel a fejlesztő diákmunkák világa, és szívesen kezdenéd el építeni a karrieredet?

A számítástechnika területén számtalan munkalehetőség várja az érdeklődő fiatalokat. Kimagasló fizetés, rugalmas munkaidő és izgalmas projektek.

Összeszedtük a legjobb diákmunkákat azok számára, akik szívesen próbálnák ki magukat a programozásban.

svg+xml;charset=utf

Fejlesztő diákmunka

Dolgozz akár 3000 Ft-os kezdő órabérrel bárhonnan. Heti 30-40 munkaórával, kimagasló fizetéssel kezdheted meg már diákként is karriered kiépítését az IT területén.

A honlapok, szoftverek, alkalmazások vagy programok fejlesztését magukban foglaló állások nagyszerű szakmai fejlődési lehetőséget, értékes tapasztalatot és rugalmas munkaidőt kínálnak.

A fejlesztő munkák között is az egyik legkeresettebb pozíció a webfejlesztő, legyen szó frontend, backend, vagy full stack fejlesztői munkáról.

A front-end fejlesztők gondoskodnak a külalakról az új weboldalakon és alkalmazásokban.

Az ő feladatuk garantálni, hogy minden hibátlanul funkcionáljon a frontenden és gondoskodni arról, hogy a kialakítás tökéletesen nézzen ki minden platformon vagy böngészőben. Ehhez azokat a kulcsfontosságú nyelveket kell ismerned, mint például a HTML, CSS és JavaScript.

A back-end fejlesztők a színfalak mögött, a kódok és programok megírásával foglalkoznak. Ezen a területen a PHP, Java, Python, Ruby és SQL nyelveket kell ismerned.

A full stack webfejlesztők pedig átlátják a teljes projektet, a folyamatokat és stratégiákat. Ehhez a MongoDB, Docker és az React áll segítségükre.

Ezeken felül beszélhetünk még desktop- vagy mobilalkalmazás-fejlesztő munkakörről, amelyek számítógépen vagy mobilon futtatható alkalmazásfejlesztést jelentenek, például szövegszerkesztők, videólejátszók vagy a cégek tevékenységi körükhöz tartozó, specifikus alkalmazásokat is fejleszthetnek.

Ehhez a C++, Java, C# vagy Swift nyelveket kell ismerni.

És végül, de nem utolsó sorban a játékfejlesztők, akik az alapvető programozási nyelveken kívül különféle keretrendszereket használnak, például DirectX, OpenGL, Unity 3D, WebGL.

fejlesztő diákmunkát végző diák

Informatikai tesztelő diákmunka

A szoftvertesztelők gondoskodnak arról, hogy a végső termék megfeleljen a minőségi szabványoknak, az ügyfelek követelményeinek és az elvárások szerint működjön, azonosítva a hibákat és problémákat.

Ehhez a munkához szükséges technikai skillek közt szerepel az algoritmustervezés, a szoftverarchitektúra, a biztonságkezelés, az adattároló rendszerek tervezése, az átfogó egységtesztelés és más, értékes skillek.

Szeretnél egy sikeres karriert fejlesztőként, és szívesen keresnél kezdőként is európai szintű fizetést?

Ha szabadon szeretnéd használni a képzelőerődet, és új dolgokat szeretnél létrehozni, miközben megtanulsz alkalmazkodni gyorsan az új kihívásokhoz, illetve értékes tapasztalatokat szerezni, a fejlesztés a neked való diákmunka, legyen szó frontend, backend vagy full stack fejlesztésről.

Érdekelnek a fejlesztő diákmunkák? Nézz körbe az állásportálunkon, és jelentkezz a kedvenc állásodra! Ha pedig már jelentkeztél, akkor itt találsz 6 tippet az állásinterjúhoz!