Skip to main content

Egyre több cég és vállalkozás keres magának fiatal munkaerőt, a gyakornoki munkák pedig a legkeresettebb állások közé tartoznak a diákok körében. Azonban nem könnyű megtalálni a tökéletes alkalmazottakat. Hol tudom megtalálni a legjobb jelentkezőket? Mit kell tennem, ha kezdő munkaerőt szeretnék felvenni? Ebben a cikkben mindenre választ találsz.

Miért alkalmazzak diákokat?

A diákok motiváltak, elhivatottak és készen állnak a kihívásokra. Sok fiatal első munkája egy gyakornoki állás, így természetesen időbe telik, míg belerázódnak a munka világába. Az azonban nagy előny, hogy a fiatalok rosszul berögzült szokások nélkül érkeznek, ezért elvárásainknak megfelelően alakíthatóak a munkavégzés szempontjából. Ezen felül a cégek későbbi toborzási folyamataiban nagyszerű potenciális alanyok lehetnek majd, hiszen a már összeszokott, ismert munkaerővel mindig jobb együtt dolgozni.

Diák gyakornok dokumentumokat ad át a főnökének

Mire figyeljek, ha diákmunkát hirdetek?

Tanulóknak szóló munkák esetén nagyon fontos feltüntetni a rugalmas időbeosztást, valamint nem szabad a fiatalokkal szemben irreális elvárásokat állítani. Amennyiben gyakornokokat szeretnénk alkalmazni, ne feledjük, hogy a diákok idejük jelentős részét még iskolában töltik, amely miatt kiemelten fontos a munkaidő és a munkavégzés helye is számukra. Mindezek mellett a diákok a kedvező fizetést és a karrier lehetőségét egyaránt fontosnak tartják.

Miért alkalmazzak gyakornokokat diákszövetkezeten keresztül?

Ez a leghatékonyabb megoldás pénzügyileg, valamint kényelmi szempontokból is kedvező. Mindenki jól jár: nincs szocho a cégeknek, a 25 év alatti diákoknak nem kell szja és tb járulékot fizetniük, a diákszövetkezet pedig csak egy minimális közvetítői díjat számol fel. Az ügyintézés gyors, kényelmes, az iskolaszövetkezet még az adminisztráció terhét is leveszi a vállunkról. A munkaadóknak nincs más dolguk, mint várni, hogy a diákszövetkezet megtalálja a nekik megfelelő gyakornokot.

Ha Te is gyakornoki programot indítanál, vagy már vannak diák munkavállalóid és kényelmesebb, gyorsabb és olcsóbb megoldást keresel, kattints ide!

Leave a Reply