Skip to main content

Az állásinterjú nem csak a munkáltatóval való találkozásra ad módot, hanem arra is, hogy bemutathasd magad és elmondhasd, miért Te lennél a legjobb jelölt az állásra. Az előzetes tervezés, a felkészülés és a nyitottság segíthet abban, hogy a lehető legjobban szerepelj az állásinterjún.

állásinterjú, önéletrajz, jelentkezés, toborzás, felvétel

Elhoztunk hat tuti tippet, hogy a Te állásinterjúd is sikeres legyen.

1

Alaposan készülj fel

Tanulmányozd a cég weboldalát, a pozíció leírását és a kapcsolódó kompetenciákat. Gondolkodj el azzal kapcsolatban, hogy miért akarod az adott pozíciót, és miért akarsz a cégnél dolgozni.
2

Mutasd be magad

Az állásinterjú egy jó alkalom, hogy a munkáltató megismerjen téged, és megmutasd a képességeidet, tapasztalataidat és szenvedélyedet a munka iránt. Mondd el, hogy mit tudnál hozzáadni a céghez, és miért érdemes téged választaniuk.
3

Kérdezz vissza

Az állásinterjú során tedd fel a kérdéseidet a pozícióról, a cégről és a vállalati kultúráról. A kérdések révén megtudhatod, hogy a pozíció valóban megfelelő-e neked, és segítenek abban, hogy a munkáltató is lássa, érdeklődsz az állás iránt.
4

Alkalmazkodj

Nagyon fontos, hogy illeszkedj a cég kultúrájához és az álláshoz. Az beszédstílusod, az öltözeted és a viselkedésed szavak nélkül is rengeteget árul el rólad.
5

Készülj fel a kérdésekre

Az állásinterjúk során a munkáltatók általában néhány alapkérdést tesznek fel, például a bérrel kapcsolatos igényedről, szakmai tapasztalataidról és a karrierterveidről. Az ilyen kérdésekre való felkészülés segíthet abban, hogy szakmailag és emberileg is jó benyomást kelts.
6

Mutasd meg, hogy motivált vagy

A munkáltatók szeretnek olyan jelölteket kiválasztani, akik eltökéltek és elkötelezettek a munkájuk iránt. Mutasd meg, hogy miért éppen Te vagy a tökéletes jelölt!

Amennyiben az állásinterjú előtt érdekel az is, hogy hogyan írd meg a tökéletes önéletrajzot, olvasd el ezt a cikkünket is.