Skip to main content

Jól jönne egy kis plusz zsebpénz a mindennapokban? Akár havi szinten elkezdhetsz spórolni az álmaid megvalósításához, amihez a diákmunkák 18 alatt kezdődnek!

Ha úgy érzed, lenne időd a tanulás mellett dolgozni akár csak alkalmi jelleggel is, vágj bele egy diákmunkába bármilyen számodra szimpatikus területen!

Milyen előnyökkel jár a diákmunka végzés?

Egy diákmunka által olyan előnyökre tehetsz szert, amik az élet bármely területén hasznosíthatók lehetnek majd a későbbiekben.

Az anyagiakon felül számos készséget tudsz fejleszteni vagy akár profi szintre emelni.

Bármilyen munkakört is választasz, olyan skill-jeid kamatoztathatod, mint a kommunikációs készség, hatékony önálló munkavégzés vagy éppen a csapatban való együttműködés, idő- és teljesítménymenedzsment, vagy akár a vezetői készségfejlesztés.

Ezeken felül remek kapcsolati hálót építhetsz ki általa, és lehetőséged nyílik arra, hogy megmutasd egyedi készségeidet és képességeidet, amelyek felkelthetik kollégáid vagy vezetőid figyelmét.kapcsolatépítés diákmunka során

Nem utolsó sorban pedig releváns tapasztalatra is szert tehetsz a saját szakmádban vagy érdeklődési területeden.

A rugalmas lehetőségek által az órarended szerint alakíthatod az időbeosztásod, így nem kell aggódnod, hogy a tanulmányaid rovására dolgozol.

Első körben érdemes tudni, hogy nem csak hosszú távra, teljes ráéréssel, heti 40 órás munkavégzésben lehet dolgozni diákként is. Számos egyéb részmunkaidős, alkalmi vagy akár csak időszakos, nyári munkák pozícióira várják a diákok jelentkezését.

Először mindenképp olyan munkát vállalj, amely könnyen összeegyeztethető a
tanulmányaiddal.

Ha a saját időbeosztásod szerint szeretnéd alakítani a munkaidőd, hogy akkor dolgozz, amikor valóban ráérsz, elég egy alkalmi munkával kezdened, idővel pedig akár hosszú távra is elvállalhatod az adott munkát vagy kereshetsz szakmai gyakorlati helyet.

Tehát a diákmunka végzés mindenképp csak előnyödre válhat, bármilyen munkakörben is kezdesz el dolgozni. Tudj meg többet a diákmunka előnyeiről cikkeinkben!

Ha még nem tudod, mi is lenne a legtesthezállóbb munkakör számodra, a diákszövetkezetek szakemberei személyre szabott tanácsokkal látnak el és még az adminisztrációs terheket is leveszik a válladról.

Weboldalaikon számtalan munkalehetőség közül választhatsz, akár csak alkalmi nyári munkát vagy hosszú távú gyakornoki lehetőséget keresel, amit már 18 év alatt is végezhetsz.

A diákszövetkezeti munkavállalás előnyeiről és további részleteiről itt olvashatsz.

18 alatti diákok egy csoportban

Ebben a cikkben összeszedtük Nektek, melyek a legnépszerűbb diákmunkák 18 alatt, amelyekre akár Te is azonnal jelentkezhetsz!

Statiszta vagy hostess munkák

Egyre népszerűbbek a statiszta és hostess munkalehetőségek a diákok körében, hiszen azon felül, hogy általában alkalmi jelleggel végezhetők, változatos élményeket nyújtanak.

Rengeteg fiatalt várnak kisebb-nagyobb filmes szerepekbe, reklámokba, videóklipekbe, de nagyobb cégek még TikTok videókba is válogatnak szereplőket.Hostess diákmunkások egy hotel recepciójánál

Szintén sok diák vállal kisegítői feladatokat nagyszabású koncerteken, fesztiválokon és különféle rendezvényeken, sporteseményeken hostessként. Akár forgatásokon egy stáb részeként, akár rendezvényeken egy jó csapatban, ezeken a helyeken nagyszerű élményekre és kapcsolatokra tehetsz szert.

Ha pörgős és izgalmas környezetre vágysz a munkád során, viszont leginkább alkalmi jelleggel szeretnél egyelőre munkát vállalni, ezekre a munkakörökre érdemes jelentkezned.

Oktatói munkák

Nagyon jól megy egy idegen nyelv? Esetleg kirázod a kisujjadból a programozást? Van olyan terület, amiben kiemelkedő tudásod van, ráadásul szeretsz gyerekekkel foglalkozni?

Ha mindig is szívesen kipróbáltad volna magad tanárként, akkor az oktatói diákmunkát neked találták ki.

Alkalmi munkaként tökéletesen beilleszthető a mindennapokba, és a remek pénzkereseti lehetőség mellett tényleg azt csinálhatod, amit igazán szeretsz. És hogy mindeközben te is fejleszd a tudásod, az óráid előtt Téged is felkészítenek az adott témakörökből.Oktató fiatal gyerekeket tanít egy tanteremben

Ha szívesen kipróbálnád magad az oktatói munkában, keresd a lehetőséget az iskolaszövetkezet oldalán, ahol több oktatói felhívást is találhatsz.

Gyorséttermi munkák

Szintén nagyon népszerűek manapság a diákok körében a gyorséttermi munkák, ahol szinte mindig várják az újabb diákok jelentkezését már 18 év alatt is.

A gyorséttermek több szempontból is ideálisak lehetnek első munkahelyként a diákok számára. Ha rugalmas munkára vágysz, ahol többféle műszakban is dolgozhatsz a ráérésednek megfelelően, de ezek mellett fontos a fiatalos környezet is, érdemes lehet kipróbálnod magad a különböző gyorséttermeknél.

Ha szereted a pörgést, izgalomra és változatos környezetre vágysz, egy gyorsétteremben garantáltan nem lesz két egyforma napod. Egy ilyen környezetben könnyen elsajátíthatod a hatékony munkavégzés és a multitasking készségeket is. Ez a cikk is érdekelhet: https://qdiak.hu/blog/igy-dolgozz-gyorsetteremben/

A gyorséttermi dolgozók számára ráadásul állandóak a tanulási- és fejlődési lehetőségek, és jutalékokra is számíthatnak az ott dolgozók.Gyorséttermi dolgozó főzés közben

A Quantum diákszövetkezeten keresztül olyan gyorséttermi láncoknál dolgozhatsz, mint a KFC vagy a Pizza Hut, ha pedig kávézóban dolgoznál szívesebben, a Starbucksnál is találsz jó lehetőségeket.

Órarendhez igazítható beosztás, összetartó közösség és jó fizetés. Kell ennél több diákként?

Gyakornoki munkák

Számtalan cég keres gyakornokokat diákszövetkezeten keresztül, hiszen a diákszövetkezeti foglalkoztatás jelentős adózási előnyökkel jár.

Egyre több gyakornoki lehetőség kínálkozik multicégeknél, akik biztosítják a diploma megszerzése előtti szakmai gyakorlati helyet a diák munkavállalóik számára.

A gyakornoki munkák által az egyetemi évek alatt megszerzett elméleti tudást gyakorlati környezetben is kipróbálhatod, megismerheted egy nagyvállalat
működését, a munkafolyamatokat és a mindennapi teendőket egy fejlett munkahelyi környezetben.

Marketing, pénzügy, fejlesztői, mérnöki vagy éppen kommunikációs terület – legyen szó bármilyen munkakörről, szinte biztosan találsz hozzá gyakornoki felhívást oldalunkon.

Ezek a diákmunkák nagyban hozzájárulhatnak karriered megalapozásához, ha pedig diákszövetkezeten keresztül szerződsz, még kedvezőbb bérre is számíthatsz.

Ha megtetszettek ezek a diákmunkák és szívesen kipróbálnád magad valamelyik területen, csatlakozz Te is a Quantum diákszövetkezethez, ahol számtalan munkalehetőség közül választhatsz és biztosan megtalálhatod a hozzád leginkább illő állást.

Leave a Reply