Skip to main content

Az elmúlt években egyre szélesebb körben terjedt el a hazai munkaerőpiacon is az online diákmunka. A home office intézménye egyébként már régóta létező fogalom, azonban világszinten általánossá csak 2020-ban, a Covid-19 járvány idején vált.

Rengeteg nagyvállalatnál gördülékenyen, szinte egyik pillanatról a másikra átszerveződött a munkavégzés az online térbe.

Míg a tanintézmények esetében azt figyelhettük meg az átállás kapcsán, hogy igyekeztek a pandémia után minél hamarabb visszatérni a megszokott, jelenléti oktatáshoz, a munkaerőpiacon forradalmasították az online munkavégzés intézményét.

A home office kialakulásához és elterjedéséhez olyan tényezők vezettek, mint például a globalizáció és a technológiai forradalom, aminek hatására egyre több vállalat kezdett nemzetközi piacon működni, és szüksége volt munkavállalóknak olyan munkavégzési lehetőségekre, amelyek lehetővé tették a távoli munkát.

Ezen kívül fontos szempont a költséghatékonyság, hiszen a vállalatok számára a home office lehetősége jelentős költségmegtakarítást jelenthet az irodahelyiségek fenntartásának tekintetében.

Minél kevesebb időt töltenek bent a dolgozók az irodában, annyival többet spórolhat egy cég a fűtés-, víz- vagy áramszolgáltatás költségein.

Azon felül, hogy a munkáltatók számára milyen előnyöket jelent a home office, nyilvánvalóan a munkavállalóknak is kecsegtető az otthonuk kényelméből való munkavégzés.

Mára már a home office lehetősége az álláskeresők egyik legfontosabb szempontjává vált.

Napjainkban már a legtöbb cégnél bevezetésre is került a heti 2-3 napos irodalátogatás vagy akár a teljes otthoni munkavégzés, ami sok szempontból megkönnyíti számtalan munkavállaló életét.

A legalapvetőbb előnyök közé tartozik az online diákmunkáknál, hogy rengeteg időt és akár pénzt is spórolhatsz meg vele. Az utazásra fordított idő és ennek költségei szinte teljesen eltűnnek vagy minimalizálódnak, ami sokaknak napi szinten akár több órát is jelenthet.

Ezen felül sokak számára hatékonyabb az otthoni munkavégzés, nyugodt és kötetlen környezetben, mint egy zsúfolt irodában, ahol mások beszélgetése, ügyfelei stb. megzavarhatják a munkavégzésben.szükséges kiegészítők online diákmunkához

A home office egyéb előnyeiről és hátrányairól részletesen ebben a cikkben is olvashattok: https://tudatos-konyveles.hu/blog/home-office-elonyei-es-hatranyai/

Az online munkavégzés forradalma a diákmunka-piacon is megfigyelhető. Egyre több munkakör betöltésére csábítják a diákokat a munkáltatók az „otthonról végezhető” címszó varázserejével.

Egy sűrű órarend mellett a legkézenfekvőbb megoldás lehet egy online diákmunka, mivel nagyobb szabadságot, rugalmasságot kínál. Akár teljesen személyre szabhatod a beosztásod a saját bioritmusodnak megfelelően.

Persze, az már munkahelyenként eltérő lehet, hogy milyen elvárásokat támasztanak a munkáltatók az otthonról dolgozókkal szemben, és az egyéni otthoni körülmények is befolyásolhatják a munka hatékonyságát.

Szerencsére manapság már számos olyan lehetőséget találhatsz az interneten, ahol diákok számára kínálnak otthonról végezhető munkákat. Nyilvánvalóan nem is minden munkakör esetében kivitelezhető az online diákmunkavégzés.

Leginkább az adminisztratív, telefonos és fejlesztői területeken van létjogosultsága, de ezek között is sok változatos munkakört találhatsz diákként.

Elhoztunk néhány lehetőséget, amiket érdemes lehet megfontolnod, ha szívesen dolgoznál home office-ból.

Több olyan álláshirdetést is találhatsz diákszövetkezetünk oldalán, amelyek rugalmas munkaidőt, otthonról, online végezhető lehetőséget kínálnak.

Irodai asszisztens

Kötetlen beosztás, jó fizetés és folyamatos fejlődési lehetőségek.

Amennyiben szívesen belelátnál a vállalkozások és a nagyobb cégek működésébe, ezek a lehetőségek Neked szólnak. A munka online is végezhető, és különösebb tapasztalatra sincs szükséged hozzájuk.

Amennyiben van nyelvtudásod, kreatív és proaktív vagy, akkor jelentkezz Te is irodai asszisztensnek még ma!

irodai asszisztens hölgy telefonos online diákmunkát végez

Szoftverfejlesztő diákmunka

Ehhez az online diákmunkához már szükséged lehet informatikai ismeretekhez, amelyekről bővebben olvashatsz ebben a cikkünkben. Azonban, ha érdekel a webfejlesztés világa és szívesen dolgoznál online, akkor ezeket a munkákat Neked találták ki.szoftverfejlesztő diák egy irodában dolgozik monitorok előtt

Kimagasló fizetés, rugalmas beosztás, és természetesen lehetőség az otthoni munkavégzésre. Kell ennél több diákként?

Telefonos ügyintéző

Ennél a munkakörnél nagy előny, ha szeretsz emberekkel beszélni és jók a kommunikációs képességeid. Dolgozhatsz az otthonod kényelméből online, és még nagyszerű fizetésre is számíthatsz.

Kiváló lehetőség azoknak, akik rugalmas online diákmunkát keresnek, amit home office-ból lehet végezni.

telefonos ügyintéző dolgozók kommunikálnak az ügyfelekkel egy irodában

Természetesen ezeken kívül számtalan online végezhető diákmunkát találhatsz oldalunkon. Amennyiben pedig érdekelne 6 tipp a tökéletes állásinterjúhoz, akkor olvasd el ezt a cikkünket is!

Ha pedig már elkezdtél otthonról dolgozni, érdekes lehet pár hasznos tanács a hatékony időmenedzsment és a munkavégzéshez megfelelő hely kialakításához a home office-odban. Ehhez ezt a cikket mindenképp ajánljuk: https://dlxmedia.hu/tavmunka/