Skip to main content

Gyakornoki diákmunka

Az elmúlt években robbanásszerűen megnőtt a gyakornoki munkavállalók száma a diákok körében. Ez nemcsak a munkaerőpiacra és a munkáltatókra nézve jelent előnyt, de a fiatalok számára is kedvező lehetőségeket nyújt.

A diákmunka korán megtanít az önállóságra, nemcsak az anyagi függetlenedés által, de segít az idővel való hatékony gazdálkodás és a multitasking készségek fejlesztésében is.

Gyakornoki diákmunka, egy fiatalos csapat egy irodában laptopokkal és jegyzetfüzetekkel dolgoznak

Emellett a gyakornoki diákmunka nagyszerű tapasztalatszerzési lehetőségeket kínál a hallgatóknak (és nem csak), hogy az egyetemi évek alatt megszerzett elméleti tudást gyakorlati környezetben is kipróbálják, megismerjék a szakterületük működését, és nem mellesleg tapasztalatokat szerezzenek a munkahelyi környezetről.

Ráadásul, még ha nem is szakterületen szerzett tapasztalatról van szó, a későbbi állásinterjúk során mindenképp pozitív megítélésben részesül egy tanulmányai mellett dolgozó fiatal.

Nem utolsó sorban pedig minden gyakornoki diákmunkában remek kapcsolatépítési lehetőség rejlik.

A különböző területeken olyan vezetőket és munkatársakat is megismerhetünk, akik a későbbiekben is segítségünkre válhatnak, legyen az nyári gyakorlat vagy hosszú távú diákmunka.

Munkalehetőség egyetemistáknak

Az egyetemisták számára egyre színesebb a kínálat a diákmunkák között, egyre több az izgalmas, akár szakmai, alkalmi, fizikai vagy adminisztratív jellegű lehetőség 2023-ban is, amelyeket a tanulmányaiddal is könnyen össze tudsz egyeztetni!

Számos nagyvállalat és a közigazgatási intézményrendszer is kiváló diákmunka lehetőségeket kínál. Még jobb, hogy ezeket a munkalehetőségeket legtöbbször rugalmas beosztásban, home office vagy online munkavégzéssel is lehet végezni, amellyel jól összeegyeztethető egy sűrű órarend is.

Napjainkban is rengeteg az elérhető munkalehetőség egyetemistáknak, a kereskedelmi áruházaktól és éttermektől kezdve az irodai asszisztensi, értékesítési vagy akár rendezvényszervezési pozíciókig számos területen találnak munkalehetőséget.

A munkakeresést számtalan diákszövetkezet segíti, weboldalaikon legtöbbször személyre szabottan lehet keresni, a jelentkezés pedig akár egy kattintással megvalósítható.

Valamint az egyetemi diákszervezetek is a segítségedre lehetnek ebben a témában. Erről részletesen itt olvashatsz: https://qdiak.hu/blog/diakszervezetek/

Szakmai gyakorlat

A gyakornoki diákmunkák nemcsak a már megszerzett tudást teszik alkalmazhatóvá, hanem lehetőséget kínálnak a szakmai kompetenciák elmélyítésére és bővítésére is.

A szakmai gyakorlatok során a hallgatók közvetlenül tapasztalhatják meg a szakma kihívásait és lehetőségeit, ami segít a további tanulmányok során is összefüggéseket látni és elmélyülni a szakterületben.Szakmai gyakorlatot végző diákcsoport

Mindemellett a gyakornoki diákmunkák nemcsak az egyetemistáknak vagy főiskolai tanulmányokat folytatóknak jelentenek előnyöket, de a munkáltatóknak, a foglalkoztató cégeknek is. https://qdiak.hu/blog/hogyan-keressek-gyakornokot/

Az elmúlt időszakban jelentősen megváltozott a munkáltatók viszonyulása a diák munkaerőhöz. Egyre több vállalat ismeri fel, hogy milyen előnyei származhatnak a felsőoktatásban tanuló diákok gyakornoki foglalkoztatásából, s így egyre bővül a diákok számára kínálkozó munkalehetőség akár a szakmai gyakorlati helyeket illetően is.

A diploma megszerzése előtti szakmai gyakorlati hely kínálása ma már sokszor a munkáltatók érdeke is, hiszen a diákszövetkezeti foglalkoztatás jelentős adózási előnyöket jelent a cégek számára. https://qdiak.hu/blog/diakszovetkezeten-keresztul-dolgozni/

A következő cikkben arról olvashatunk, hogy miért éri meg a cégeknek is diákokat foglalkoztatni: https://hvg.hu/cimke/gyakornoki%20program

Nyári gyakorlat

A nyári gyakorlatok különösen népszerűek az egyetemisták körében, hiszen a nyári szünet alatt diákoknak több szabadidejük van, ez pedig lehetőséget ad a hosszabb és intenzívebb gyakorlati tapasztalatszerzésre.

A nyári gyakorlat alatt a hallgatóknak lehetősége nyílik, hogy a mindennapi feladatokon túl mélyebben megismerjék a választott szakterületet és valós projektben is részt vegyenek.Laptop üzenetekkel egy asztalon

Emellett a vállalatok is szívesen fogadják a nyári hónapokban a diákokat, hiszen ebben az időszakban több időt fordíthatnak egy átfogóbb bevezetésre, egy összetettebb feladatkörbe történő betanításra.

Emiatt a nyári gyakorlatok gyakran intenzívebbek, de ezzel együtt a legtöbb értékes tapasztalat is ebben az időszakban szerezhető, nem beszélve a kapcsolatteremtési lehetőségekről.

Válogass aktuális diákmunkáink között és jelentkezz még ma gyakornoknak!

A Quantum Diákszövetkezetről itt tudsz részletesebben olvasni!