Skip to main content

Szívesen kipróbálnád magad a munka világában? A barátaidnak már mind volt valamilyen diákmunkája, és te is szívesen keresnéd meg a saját pénzedet? Feltetted már Te is a kérdést, hogy mi legyen az első diákmunkám? Akár már 16 évesen is megtalálhatod a hozzád legjobban illő munkát.

Diákként érdemes diákszövetkezeteken keresztül dolgozni, hiszen nem csak magasabb fizetésre számíthatsz, de az ügyintézés terhét is leveszik a válladról.

Alkalmi munkák

Az iskola mellett sajnos sokszor nincs idő egy teljes állásra, de még a részmunkák is nagyon nehezen összeegyeztethetőek a diákok életével. Érdemes először olyan alkalmi munkákat vállalnod, amelyeket a heti beosztásod alapján, a saját időd szerint alakíthatsz. Akkor dolgozhatsz, amikor csak ráérsz.

Fiatal diák az első diákmunkáját végzi egy kávézóban

Rugalmas, heti beosztású állások

Ha rugalmas, de kiszámíthatóbb diákmunkára vágysz, érdemes lehet kipróbálnod magad a vendéglátásban. A gyorséttermek állandóan várják a diákok jelentkezését akár már 16 éves kortól (a nyári időszakban már 15 éves kortól is). Ezeknél a munkáknál számíthatsz az állandósságra, miközben legalább annyira kiszámíthatóak, mint az alkalmi munkák, és még jó fizetésre is számíthatsz.

Gyakornoki lehetőségek

Ha van már egy konkrét elképzelésed a jövőddel kapcsolatban, számtalan remek gyakornoki munka közül válogathatsz a diákszövetkezetünk oldalán. Többek között találhatsz álláslehetőségeket a programozás, gazdaság vagy a kommunikáció terén is. Ezekre a pozíciókra kifejezetten olyan diákok jelentkezését várják, akik szívesen kezdenék el építeni karrierjüket.

Oktatói munkák

Szereted a gyerekeket, és szívesen adnád át nekik a tudásodat? A húzós órarended mellé tökéletes pénzkeresési lehetőséget nyújtanak az oktatói diákmunkák. Elég egy órát vállalnod hetente, és még az is tőled függ, hogy mikor szeretnél tanítani. Sőt, az sem baj, ha nem tökéletes a tudásod, hiszen az óráid előtt téged is felkészítenek az adott témakörökből, hogy a lehető leghatékonyabban adhasd át a tudásodat a gyerekeknek.

Amennyiben megtetszettek ezek a diákmunkák, látogass el oldalunkra és válogass kedvedre a jobbnál-jobb lehetőségeink közül.