Skip to main content

Fiatalként az embernek még nincs sok ideje egy teljes állásra. A suli, tanulás és egyéb különórák mellett szinte lehetetlen állandó munkát vállalni. A diákszövetkezeten keresztül azonban rengeteg olyan diákmunkát találhatsz, amit már 16 éves kortól kezdve végezhetsz.

A következőkben összeszedtük, hogy miért érdemes diákmunkát vállalnod fiatalként.

Megtanulhatsz gazdálkodni

A diákmunkák segítségével akár már 16 évesen elkezdhetsz félretenni. A saját magad által megkeresett pénzzel sokkal ügyesebben fogsz takarékoskodni, és megtanulhatod, hogy hogyan kell beosztanod a pénzedet.

16 éves diákmunkás boldogan integet

Kapcsolatépítés mindenek felett

Érdemes minél korábban elkezdened a kapcsolati tőke gyűjtését, hiszen ennek segítségével a későbbiekben számtalan lehetőséghez juthatsz majd hozzá. A diákmunkákkal megismerhetsz rengeteg nagyszerű embert, kialakíthatsz jó kapcsolatokat, amelyek a jövőben akár még hasznosak is lehetnek a karriered során.  

Beleláthatsz a felnőtt életbe

A diákmunkák által akár már 16 évesen is elkezdheted megtanulni a felelősségvállalás fontosságát. A munkád során Te felelsz az időbeosztásodért, a feladataid elvégzéséért és az elvégzett munka minőségéért. Ha fiatalon elkezdesz dolgozni, biztos lehetsz benne, hogy felnőtt korodra Te már teljesen felkészült leszel a munka világára.

Rugalmas lehetőségek várnak

Nehéz megtalálni a jó egyensúlyt munka és tanulás között. A diákmunkák biztosítják a rugalmas időbeosztást, amit a saját órarended szerint, hetente alakíthatsz. Így nem kell aggódnod, hogy a tanulmányaid kárára dolgozol, és megtanulhatod hatékonyan beosztani az idődet.

Amennyiben szívesen kipróbálnád magad a diákmunkák világában látogass el állásportálunkra, és találd meg a leginkább hozzád illő állást!